Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

De top 3 Agile Project management tools voor het uitvoeren van Agile Projecten.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
product
Agile Project management tools

Agile projectmanagement zelf is een op software gebaseerde methode voor het managen van projecten. Het wordt gebruikt om de tijd en kosten van het leveren van producten te verminderen, terwijl de kwaliteit en klanttevredenheid behouden blijven.

Wat is een Agile Project Management Tool?

Een agile projectmanagementtool is meestal software die is ontworpen om het voor teams gemakkelijker te maken om hun werk te beheren. Het wordt meestal gebruikt in een team van mensen die aan hetzelfde project werken. Dit kan van alles zijn, van het ontwikkelen van een app tot het schrijven van een boek tot het bouwen van een huis. Met de agile projectmanagementtool kunnen ze verschillende methoden gebruiken, zoals kanbanborden en scrumborden. (kanban boards & Scrum Boards) Hiermee kunnen ze de voortgang van het project in realtime zien en indien nodig wijzigingen aanbrengen.

Een projectmanagementtool is een systeem dat tools biedt voor het managen van een project. Er zijn tegenwoordig veel soorten projectmanagementtools op de markt. Sommige zijn meer geschikt voor bepaalde industrieën of sectoren dan andere, maar ze hebben allemaal dezelfde basisfuncties:

– Resources en taken beheren

– Plannen en documenteren van activiteiten

– Voortgang bijhouden

– Rapporteren over de voortgang

Leer ook meer over de verschillende Projectmanagement tools tijdens één van de volgende Agile Scrum trainingen:

Trello

Trello is een Agile Project management tool die persoonlijke en zakelijke projecten organiseert in borden. (trello Board) De borden kunnen worden gemaakt voor verschillende projecten, zoals marketing, engineering en ontwerp. Borden worden vervolgens opgedeeld in lijsten om taken te organiseren. Taken kunnen aan verschillende mensen worden toegewezen of u kunt ze aan uzelf toewijzen. U kunt ook opmerkingen maken over taken om met andere leden van het team te communiceren.

Als je hulp nodig hebt bij een taak, kun je er een kaart voor maken en deze toevoegen aan de lijst met kaarten die aandacht nodig hebben in de kolom “To Do” van het bord. Als je wilt zien wat er op een bepaald moment op je bord gebeurt, klik je gewoon op “Activiteit” in de zijbalk en alle kaarten die zijn bijgewerkt, verschijnen in chronologische volgorde. Trello heeft een overzichtelijke interface die het gebruikers gemakkelijk maakt om hun borden en lijsten te lezen zonder enige rommel of verwarring. De verschillende kleuren vertegenwoordigen verschillende statussen zoals “actief”, “voltooid” of “wachtend”.

Trello is een gratis, gebruiksvriendelijke en flexibele tool die door iedereen kan worden gebruikt om hun projecten te beheren. Het is webgebaseerd en ook beschikbaar als app voor iOS-, Android-, Windows Phone-, Kindle Fire-, Nook Tablet- en Blackberry-apparaten.

JIRA

JIRA Software is Agile Project management tool voor het opsporen van fouten en voor projectbeheer waarmee teams efficiënt kunnen samenwerken en kwaliteitssoftware kunnen leveren. JIRA Software helpt organisaties, groot of klein, nieuw of oud, on-premise of in de cloud, om agile ontwikkelmethoden te gebruiken om geweldige producten te bouwen.

JIRA Software wordt gebruikt door organisaties zoals NASA, General Electric, het Amerikaanse ministerie van Defensie en nog veel meer. Het is ontwikkeld door Atlassian, een Australisch bedrijf opgericht in 2002. JIRA Software is de populairste tool voor bedrijfsprojectbeheer voor agile teams.

JIRA biedt drie hoofdfuncties:

  • JIRA Core: een projectmanagementtool om teams en projecten te beheren
  • JIRA Service Desk: een IT-servicedesksoftware om klantverzoeken en incidenten te beheren
  • JIRA Agile: een samenwerkingssuite die is ontworpen om agile teams te helpen samen betere software te maken.

Asana

Asana is Agile Project management tool / taakbeheersoftware die teams helpt bij het organiseren en prioriteren van hun werk. Het heeft een prachtige interface met functies zoals taken, projecten en borden. Het heeft ook een mobiele app die het gemakkelijk maakt om op de hoogte te blijven van je taken. De software is gebruiksvriendelijk en kan worden aangepast aan de behoeften van verschillende teams – of ze nu klein of groot zijn, gedistribueerd of niet.

De software is in 2008 gemaakt door Dustin Moskovitz en Justin Rosenstein. Ze wilden het probleem van de overbelasting van e-mail en het gebrek aan duidelijkheid over wat er moet gebeuren, oplossen. De naam van het bedrijf komt van het Sanskrietwoord ‘asana’, wat ‘stoel’ of ‘houding’ betekent. Het bedrijfslogo is een eenvoudig asana-symbool met twee stippen bovenaan het symbool om een ‘A’ voor Asana weer te geven. Vanaf 2018 heeft Asana meer dan 100 miljoen gebruikers in 190 landen en meer.

Uiteindelijk is Asana vooral software voor taakbeheer die mensen helpt bij het bijhouden van de projecten waaraan ze werken. Het is een cloudgebaseerd systeem dat door teams op verschillende locaties kan worden gebruikt. Het biedt functies zoals het toewijzen van taken, het maken van vervaldatums en herinneringen en het toewijzen van verantwoordelijkheid voor taken.

Selecteren Agile Project Management Tools

Het kiezen van de juiste agile projectmanagementtool voor uw bedrijf kan een moeilijk proces zijn. Er zijn veel verschillende soorten tools beschikbaar, en ze zijn niet allemaal even gemaakt. In dit artikel zullen we zowel de voor- als nadelen van agile projectmanagementtools onderzoeken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke het beste is voor uw organisatie. Bij het kiezen van een projectmanagementtool zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden. Het eerste waar u aan moet denken bij het kiezen van een projectmanagementtool, zijn de behoeften van het team. Wat heeft het team nodig om productief te zijn? Wat voor soort werk doen ze? Werken ze samen met andere teams? Is er specifieke functionaliteit vereist voor hun workflow? Dit zijn allemaal vragen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een projectmanagementtool.


Ik zie u graag terug bij één van de Agile Scrum trainingen zoals de Professional Scrum Master (PSM-1) of Professional Scrum Product Owner (PSPO-1) (van Scrum.org)!

Wilt u een vrijblijvend advies over Agile en het kiezen van Agile Project Management Tools ? (consultancy of training)

Dan kunt u altijd contact opnemen met D-ICT Solutions via info@dictsolutions.com of 020-2050324.

De auteur Ben Harmsen is een ervaren trainer en consultant op het gebied van Agile Scrum: Trainer voor o.a. Agile Scrum Foundation, Agile Scrum Master, PSM-1 & PSPO-1, maar ook inzetbaar als ervaren Product Owner, Agile Coach en Scrum Master.

Voor meer informatie
0800-2224449
Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram