+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

AgilePM Foundation

Kort
AlgemeEN
Doelgroep
Voorkennis en niveau
Duur
Examen details
Extra info
Vragen?
Tijdens de AgilePM Foundation training worden de cursisten uitgelegd hoe het model is opgezet, hoe de verschillende projectactiviteiten en project rollen met elkaar zijn verbonden en hoe AgilePM omgaat met projectbeheersing. 

AgilePM Foundation cursusbeschrijving

De AgilePM Foundation certificering is het resultaat van samenwerking tussen APMG-International en het DSDM Consortium. DSDM (Dynamic Systems Development Method) is het langst bestaande Agile methode, alsmede enige Agile methode gericht op het managen van Agile projecten. Heeft zich over de jaren heen ontwikkeld tot Project Framework, en AgilePM is een subset op maat gemaakt voor de Agile projectmanager.

Verder, is deze methode eenvoudig toe te passen en levert AgilePM naast een framework ook best practices waardoor projecten gegarandeerd een succes worden. De AgilePM Foundation training, welke internationaal erkend is zorgt ervoor dat uw praktische vaardigheden ontwikkeld worden zodat u zelfstandig projecten kunt runnen. Ook leert u natuurlijk over alle theorie met betrekking tot de Agile filosofie en Agile methodiek. De training gaat veel verder dan een timebox approach of scrum en is hiervoor uiterst geschikt voor kleine en grote projecten of programma's. Dit terwijl er rekening gehouden wordt met de eisen van de business zelf, wat vaak wordt onderschat.

Indien u opzoek bent naar een combinatie tussen Agile en de meer traditionele projectmanagement, lees dan ook de cursusbeschrijving van de PRINCE2 Agile Foundation training.

Toch meer ontwikkelen op het gebied van Projectmanagement schijf u dan in voor de PRINCE2 Foundation. Trekt u toch meer de Agile kant op? Kijk dan naar onze populaire Agile Scrum Foundation training.

Er is ook een vierdaagse training beschikbaar waarbij u in 4 dagen uw AgilePM foundation en AgilePM Practitioner examen maakt, deze cursus heet de AgilePM Fast track.

AgilePM® is a registered trademark of Agile Business Consortium Limited. All rights reserved

AgilePM Foundation doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die momenteel bezig met Agile-gebaseerde projecten of ervaring met andere vormen van project management ervaring en Agile PM vaardigheden en kennis aan hun portfolio willen toevoegen.
Iedereen met enige ervaring met projectmatig werken, hetzij van de klant of de leverancier kant kan profiteren van deze cursus, inclusief maar niet beperkt tot: projectmanager, teamleiders en managers of projectmedewerkers.

AgilePM Foundation voorkennis en niveau

Enige ervaring met deelname in projecten wordt aanbevolen en het niveau is MBO+.

Het AgilePM Foundation certificaat is wel benodigd om de AgilePM Practitioner certificering te behalen.

AgilePM Foundation duur

3 aaneengesloten dagen, waarvan 2 trainingsdagen en 1 dag examentraining met aansluitend het examen.

 

AgilePM Foundation onderwerpen

Trainingsdag 1 - AgilePM Foundation onderwerpen

 • Wat is agile?
 • Kiezen van een passende Agile aanpak
 • filosofie, principes en projectvariabelen
 • voorbereiden op success
 • Het DSDM-proces

Trainingsdag 2 - AgilePM Foundation onderwerpen

 • De mensen – DSDM rollen en verantwoordelijkheden
 • De DSDM Producten
 • Key practices – prioritering en timeboxen

Trainingsdag 3 - AgilePM Foundation onderwerpen

 • Planning en controle gedurende de hele levenscyclus
 • Andere practices: gefaciliteerde workshops, modellering en iteratieve ontwikkeling

AgilePM Foundation examendetails

Examenonderwerpen

 • Lifecycle and Products
 • People and Roles
 • Techniques
 • Planning and Control

AgilePM Foundation Examen

Het examen wordt afgenomen in het Engels, en het examen bestaat uit 50 multiple-choice vragen.De deelnemer moet in 40 min. 25 of meer correcte antwoorden geven om te slagen. Als Engels niet uw moeder- of bedrijfstaal is dan krijgt u 10 min extra.

Meer informatie kunt u vinden bij de instantie achter de AgilePM Foundation cerficering, dat is APMG.

Gratis implementatieworkshop / implementatiesessie bij AgilePM foundation incompany training

Indien u uw bedrijf inschrijft voor een AgilePM Foundation incompany via D-ICT Solutions, mag u altijd één van onze trainers/consultants bij u langs laten komen (of virtueel) voor een implementatiesessie AgilePM Foundation. Tijdens deze middag of ochtend krijgt u een advies met betrekking tot het optimaliseren of inrichten van AgilePM binnen uw organisatie door een gecertificeerde AgilePM practitioner.

Heeft u een vraag over: AgilePM Foundation

Neem gerust contact met ons op als u geen geschikte datum kunt vinden.

‘’alle klassikale trainingen zijn altijd virtueel / live online bij te wonen. Als meest flexibele partij zijn er altijd meerdere opties beschikbaar, neem gerust contact met ons op als u geen geschikte optie kunt vinden. ‘’

Planning

(vul eerst het aantal in en klik dan op de knop in winkelmand)
1.010,00
260,00
45,00
1.010,00
1.010,00
1.010,00
1.010,00
1.010,00
1.010,00
Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
NederlandsEnglishFrançaisDeutsch
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram