Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

Big Data Fundamentals

Kort
AlgemeEN
Doelgroep
Voorkennis en niveau
Duur
Examen details
Extra info
Vragen?
Een Big Data Fundamentals training is van groot belang omdat Big data al een enige tijd een hype is en grote beloften kent met betrekking tot de waarde van de business. De discussie over de functionele en technisch implementatie is beperkt tot de inrichting van een Hadoop cluster als Big Data platform.

Big Data Fundamentals cursusbeschrijving

Big Data en dus ook de Big Data Fundamentals training biedt ontegenzeggelijk veel potentieel: nieuwe (open) databronnen, vaak van buiten de eigen organisatie en met onbekende structuur en inhoud, bieden nieuwe mogelijkheden voor diepgaande analyse en waardecreatie. Maar Big Data alleen technisch toegankelijk maken is niet voldoende. Vooral inzicht krijgen in de betekenis (semantiek) van de Big Data, het bieden van nieuwe analyse-functionaliteiten waarmee nieuwe of onvermoede dwarsverbanden en inzichten worden ontdekt leveren pas echt business waarde op en verdient daarom alle aandacht.
Gedurende Big Data Fundaments training gaan we in op de waarde en mogelijkheden die Big Data voor uw organisatie kan bieden en combineren we actuele ontwikkelingen en uitdagingen met concrete strategieën en oplossingen.

Inhoud van de Big Data Fundamentals training

Via deze eendaagse Big Data Fundamentals cursus krijgt u inzicht in en actuele en toepasbare basiskennis van de positionering van Big Data in het BI-domein en een aanscherping van Big Data-definities. Het in kaart brengen van de randvoorwaarden voor succes en een Big Data tooloverzicht vormt de basis.
De cruciale rol van semantiek vormt de rode draad van de cursus: het toekennen van relevante betekenis aan Big Data vormt een van de grootste uitdagingen en is DE bepalende succesfactor van Big Data. De cursus geeft handvatten hoe deze betekenis op een slimme wijze toe te kennen.

Leerdoelen Big Data Fundamentals training

Het primaire doel van deze eendaagse Big Data Fundamentals cursus is opdoen van actuele en toepasbare basiskennis van het thema Big Data. Inzicht verkrijgen in de positionering van Big Data in het BI-domein, aanscherpen van Big Data-definities, in kaart brengen van de randvoorwaarden voor succes en het Big Data tooloverzicht vormen de basis. In de cursus leert u het belang van semantiek te onderkennen en leert u hoe betekenis wordt toegekend via Semantische Wiki’s en geautomatiseerde processen. Daarnaast krijgt u inzicht in: Big Data als onderdeel van informatiemanagement, Big Data en de positie ten opzichte van Business Intelligence, met semantische technologie toekennen van betekenis aan Big Data, de benodigde Big Data componenten en marktpartijen.

Indien deze training toch niet helemaal bij u past, kijk dan op onze overzichtspagina voor de categorie Informatie & Data Management.

Gerelateerde trainingen zijn bijvoorbeeld de Visualisatie in Business Intelligence en de Business Intelligence & Datawarehouse Fundamentals maar ook de BCS Foundation in Business Analysis is aan te reden zeker als u zich echt meer wilt focussen op een bedrijfsanalyse rol en de bijbehorende competenties en rollen.

 

 

 

Big Data Fundamentals doelgroep

Omdat deze cursus verder gaat dan het gebruikelijke standaardoverzicht van Big Data tools en –platforms, is zij vooral bedoeld voor managers en professionals die willen leren hoe Big Data werkelijk waardevol wordt voor de organisatie.

Big Data Fundamentals voorkennis

Voor de Big Data Fundamentals training heeft u geen voorkennis nodig. Er zijn dan ook geen toelatingseisen, affiniteit met business intelligence, datamanagement, informatiemanagement of datawarehousing is echter aan te bevelen.

Big Data Fundamentals niveau

Het niveau van de Big Data Fundamentals training is MBO+.

Big Data Fundamentals duur

1 dag

Planning Big Data Fundamentals training

  • Waarom Big data op de bedrijfsbalans moet worden opgenomen,
  • Wat bedoelen we nu eigenlijk met Big Data?
  • Big Data als basis voor nieuwe business modellen (cases Wall Mart en Google)
  • Verandering van managementcultuur richting evidence based management
  • De Semantic Wiki voor toekennen van betekenis
    Creëren van structuur met Ensemble Modeling (Data Vault)
  • Het Universele Big Data Platform
  • Positionering en duiding van de top-3 Big Data Hadoop Solutions
  • Uw eigen actieplan voor Big Data en Semantiek

Examen Big Data Fundamentals

Voor deze training / cursus is er geen standaard examen in omloop, maar op aanvraag hebben wij wel een examen beschikbaar voor de Big Data Fundamentals om de kennis van u of uw personeel te testen.

Gratis implementatieworkshop / implementatiesessie bij Big Data Fundamentals incompany training

Indien u uw bedrijf inschrijft voor een Big Data Fundamentals via D-ICT Solutions, mag u altijd één van onze trainers/consultants bij u langs laten komen (of virtueel) voor een implementatiesessie. Tijdens deze middag of ochtend krijgt u een advies met betrekking tot het optimaliseren of inrichten van Big Data Fundamentals binnen uw organisatie door een ervaren Big Data Fundamentals consultant/trainer .

Big Data Fundamentals training is Praktijkgericht

De praktijk van de deelnemers en de docenten heeft een centrale plek binnen het programma. De continue wisselwerking tussen actuele kennis en toepassing in de praktijk wordt met behulp van de aanwezige deskundigen direct aangepakt.

De docenten voor Big Data Fundamentals training

De Big Data Fundamentals cursus wordt verzorgd door professionals. Dit staat er borg voor dat deze cursus bovenal theorie bevat, die ook direct in de praktijk toepasbaar is.

Meer informatie over een belangrijke Software Library framework kunt u vinden op de website van Apache Hadoop.

Heeft u een vraag over: Big Data Fundamentals

Neem gerust contact met ons op als u geen geschikte datum kunt vinden.

Big Data Fundamentals video
Big Data Fundamentals Bijlage

Veel gestelde vragen

Laagste prijsgarantie voor de beste cursussen (ook voor incompany), door te werken met onze eigen docenten!
We kunnen cursussen altijd verzorgen in meerdere talen: o.a. Duits, Frans, Engels, Nederlands en Italiaans!
1e plaats voor: beste trainers, Prijs/kwaliteit en o.a. Service Management in 2022 en 2023!
Geaccrediteerde trainers met veel werkervaring, dus veel voorbeelden uit de praktijk!
Altijd meer opties beschikbaar omdat wij eigen docenten hebben… Vraag naar de mogelijkheden!
Kijk hieronder voor een aantal voorbeelden van optiedata, vul het aantal deelnemers in en maak een reservering!
550,00
550,00
550,00
15,00
Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel

Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram