+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

CISM

Kort
AlgemeEN
Doelgroep
Voorkennis en niveau
Duur
Examen details
Extra info
Vragen?
In deze vierdaagse cursus bekijken we het managen van informatiebeveiliging. CISM is gebaseerd op internationale standaarden (ISO).

CISM cursusbeschrijving

In deze vierdaagse cursus bekijken we het managen van informatiebeveiliging. CISM is gebaseerd op internationale standaarden (ISO). Daar waar CISSP vooral gericht is op technische aspecten van informatiebeveiliging, is CISM meer gericht op de organisatorische aspecten. We gaan bij CISM vooral in op Information Security Governance , Information Risk Management , Information Security Program Development , Information Security Program Management  en  Incident Management and Response.

Aan de hand van een praktijkgerichte opdracht worden kennis en vaardigheden toegepast,  resulterend in een paper. Hierdoor ontstaat een goede mix van theorie, praktijk en de huidige werkomgeving. Er wordt gekeken naar competenties als analyserend vermogen, samenwerking, communicatie en presenteren, de vakinhoudelijke methodes en technieken en toepassingsvaardigheden (betrouwbaarheid, kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit). De cursist wordt uiteindelijk beoordeeld op inbreng, samenwerken, reflectie, paper en presentatie daarvan.

Naast deze training bieden wij ook twee andere interessante trainingen aan in informatiebeveiliging, namelijk: de CISA en ISO27001 Foundation training

CISM doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor mensen in de rol van IT Security Manager, Security Officer, Security Consultant etc., die CISM gecertificeerd willen worden. Het doel is de deelnemer voor te bereiden op het CISM examen. Na deze opleiding heeft de deelnemer kennis, inzicht en analyse- en evaluatievaardigheden met betrekking tot het managen van de informatiebeveiliging van systemen.

CISM voorkennis en niveau

Minimaal HBO niveau.  5 jaar ervaring in informatiebeveiliging, waarvan 3 jaar binnen 3 van de 5 kennisdomeinen. (voor certificering). Ervaring mag ook na het examen worden opgedaan. Dus cursus-> examen-> werkervaring-> accreditatie.

CISM duur

4 dagen

CISM examendetails

CISM Examenonderwerpen
Gebied 1—Beheer van de Informatiebeveiliging (24%)
Gebied 2—Informatie Risico Management en de Naleving ervan (33%)
Gebied 3—Information Security Program Development and Management (25%)
Gebied 4—Information Security Incident Management (18%)

CISM Examen
Het Engelstalige CISM examen bestaat uit 200 vragen waarvoor men 4 uur tijd heeft.

Heeft u een vraag over: CISM

Neem gerust contact met ons op als u geen geschikte datum kunt vinden.

‘’alle klassikale trainingen zijn altijd virtueel / live online bij te wonen. Als meest flexibele partij zijn er altijd meerdere opties beschikbaar, neem gerust contact met ons op als u geen geschikte optie kunt vinden. ‘’

Planning

(vul eerst het aantal in en klik dan op de knop in winkelmand)
2.695,00
675,00
60,00
Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
NederlandsEnglishFrançaisDeutsch
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram