Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

Wat u moet weten over het COBIT 2019 framework

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
product
COBIT 2019

Waarom is COBIT 2019 belangrijk voor uw bedrijf?

COBIT 2019 biedt een raamwerk voor IT-governance dat best practices op het gebied van informatiebeveiliging en risicobeheer effectief kan integreren. Het biedt een holistische benadering van het beheer van cyberbeveiliging door de verschillende disciplines van governance, risico en beveiliging samen te brengen. Dit proces helpt u om risico’s te identificeren, prioriteiten te stellen en plannen te ontwikkelen om ze aan te pakken.

De Cobit 2019 Foundation training maakt het voor u gemakkelijker om een IT-strategie te creëren die is afgestemd op de behoeften en doelen van uw bedrijf. Met COBIT 2019 krijgt u ook inzicht in de verschillende aspecten van informatiebeveiligingsbeheer, zodat u weet hoe u de informatieactiva van uw bedrijf beter kunt beheren.

COBIT 2019 is dus belangrijk omdat het bedrijven helpt ervoor te zorgen dat hun IT-activiteiten veilig zijn en voldoen aan het bedrijfsbeleid.

COBIT 2019 Overzicht

COBIT biedt begeleiding voor IT- en zakelijke professionals van ondernemingen om betere resultaten te bereiken door de verbetering van hun activiteiten op het gebied van governance, risicobeheer en compliance.

COBIT 2019 Foundation zal de volgende onderwerpen bevatten:

  • Zakelijke doelstellingen
  • Optimaliseren voor bedrijfswaarde
  • Cloudbeveiliging – digitale transformatie in perspectief
  • Het COBIT 5-raamwerk – wat is er nieuw in het COBIT 2019-raamwerk?

Wat zijn de voordelen van COBIT?

Het doel van COBIT is niet om een last of een ander “checkbox” te zijn voor IT-professionals, maar om hen de tools te bieden die ze nodig hebben voor succes. COBIT vergroot de controle door een reeks leidende principes te bieden die kunnen worden toegepast op alle aspecten van het beheersen van informatietechnologiesystemen om hun waarde te maximaliseren en hun blootstelling te minimaliseren.

COBIT is een reeks standaarden die is ontwikkeld door het IT Governance Institute (ITGI). Dit raamwerk kan organisaties helpen de snelle veranderingen in technologie en de complexiteit van het beheer van alle aspecten van IT te begrijpen. De voordelen worden hieronder beschreven:

  • Verbeterde organisatorische afstemming
  • Gemakkelijker prestaties en succes te meten
  • Beter begrip van de rol van IT in de organisatie
  • Effectiever informatie delen

Voorbereiden op de nieuwe versie COBIT 2019

Wat moeten organisaties doen om zich voor te bereiden op de implementatie van de nieuwe versie van COBIT in hun organisatie?

Organisaties moeten beginnen met te begrijpen waarom ze de nieuwe versie van COBIT moeten adopteren. Dat wil zeggen, wat zijn de drijvende krachten achter deze verandering? Ze moeten ook de hiaten in hun huidige IT-governancekader identificeren en analyseren om de specifieke gebieden te identificeren die verbetering behoeven. Als ze bijvoorbeeld IT-rollen nog niet hebben geformaliseerd of een geschikte organisatiestructuur hebben opgezet, dan is dit een gebied waarop ze hun inspanningen kunnen richten.

Ze moeten ook hun risicobereidheid identificeren en beoordelen. Hoeveel risico zijn ze bereid te nemen? Ze kunnen dan beslissen over een plan om naleving van de nieuwe COBIT-standaard te bereiken door gebruik te maken van beschikbare middelen zoals adviseurs en voorbeeldkaders van andere organisaties.

Wilt u een vrijblijvend advies over COBIT 2019 Foundation training, Consultancy of een andere module, dan kunt u altijd contact opnemen met D-ICT Solutions via de livechat, info@dictsolutions.com of 020-2050324.

Verder, kunt u alles over de trainingen lezen op de volgende pagina’s:

– COBIT 2019 Foundation

– COBIT 5 Assessor

– COBIT 5 Foundation

– COBIT 5 Implementation

Ook bij de officiële aanbieder van de COBIT 2019 Certificeringen kunt u meer informatie vinden, dat is Isaca. Daar kunt u ook meerdere video’s vinden over COBIT 2019 zoals wat er nieuw is (design guide), een introductie, wat het oplevert voor nieuwe gebruikers bedrijfsomvang.

De auteur van dit Artikel heeft jarenlange ervaring in het werken met COBIT en heeft zelf ook meerdere trainingen mogen geven en helpen met implementaties.

Voor meer informatie
0800-2224449
Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram