Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

De groei van TOGAF gaat maar door!

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
product

Het aantal professionals dat een TOGAF 9 certificaat heeft behaald, is de 80.000 voorbijgestreefd. Dit met vertegenwoordigers vanuit 139 verschillende landen, met meer dan 10.000 certificeringen die hebben plaatsgevonden in het afgelopen jaar. Nederland staat zelfs in de top 5, met 5730 gecertificeerde professionals. A. J. (2018, July 09). [TOGAF Certifications worldwide as of July 2nd 2018]

TOGAF, afkorting van The Open Group Architecture Framework, een open en leveranciersonafhankelijke methode voor het beheren en ontwikkelen van Enterprise Architecturen. TOGAF 9 is gebouwd rondom het procesmodel (de kern van TOGAF) met ondersteunende concepten, deze kern en concepten zijn:

  • Enterprise Capability Framework – Beschrijft de organisatorische aspecten van de architectuur-lifecycle zoals; besturing, governance en de organisatorische mogelijkheden op gebied van mens en technologie.
  • Architecture Development Method – De kern van TOGAF die de life-cycle van een architectuur beschrijft in fasen en processtappen;
  • ADM Guidelines & Techniques – Zijn ondersteunend aan de ADM en beschrijft specifieke technieken en handleidingen die toegepast kunnen worden binnen of over de ADM.
  • Enterprise Continuum & Tools – Beschrijft de interne administratie van de architectuur assets, zoals de structuur en opzet en beheren van een architectuur repository. Belangrijk hierin is het maken van een architectuurlandschap, die op zijn beurt de context beschrijft van afspraken en methoden.
  • Architecture Content Framework – Beschrijft de vanuit de ADM gegenereerde ‘deliverables’. Een deliverable is een formele uitkomst van een stap of fase en bestaat uit bouwstenen en artefacten.
  • TOGAF Reference Models – Beschrijft de opbouw en toepassing van de 2 referentiemodellen van TOGAF, te weten; Technical Reference Model (TRM) en Integrated Information Infrastructure Reference Model (III-RM).
  • Ga naar Togaf
Voor meer informatie
0800-2224449
Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram