Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

Masterclass Lean bij D-ICT Solutions in december!

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
product

Waarom deze Masterclass Lean?

Wanneer u bekend bent met Lean Management dan weet u dat er een gereedschapskist vol is met Lean-technieken. Loopt u er in de praktijk tegenaan dat deze technieken in uw team niet duurzaam worden toegepast en nog niet opleveren wat u ervan verwacht? Dan is de Masterclass Lean geschikt voor u! Iedere organisatie kan de Lean-technieken toepassen en hierdoor verspillingen herkennen in zijn processen, kan waarde stromen maken en werken met verbeterborden. Beschikt de organisatie daarmee over een Lean Management Systeem? Is er dan ook echt sprake van succesvol duurzaam continu verbeteren? Helaas al te vaak niet. Hoe komt dat?

Vaak ligt de focus op het toepassen van de technieken en de resultaten zoals, bijvoorbeeld minder verspillingen in het proces, kortere doorlooptijden, hogere klanttevredenheid enz.  Het succes van Lean ligt echter niet in het toepassen van de technieken, maar juist op de onzichtbare manier waarop ze worden gebruikt. Uiteindelijk gaat het erom een cultuur te creëren waarbinnen medewerkers succesvol kunnen zijn. In een Lean organisatie is iedere medewerker zelf in staat problemen te herkennen en op te lossen. Hoe komt dan een Lean Management Systeem tot stand? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers bij het toepassen van Lean zich kunnen ontwikkelen als verbeteraars? Het verschil wordt niet gemaakt met de inzet van de technieken, maar met hoe de medewerkers de technieken gebruiken. In deze Masterclass wordt met name stil gestaan bij het leren zien van het onzichtbare gedrag en de wijze van coaching die bij de technieken hoort, waarbij een tweetal technieken centraal zullen staan: Kata en Hoshin Kanri.

Programma

  • Kata: bewezen routines van zowel de verbeteraar als de verbetercoach om te leren continu te verbeteren. Met behulp van een simulatie wordt het verschil tussen de coach en de verbeteraar zichtbaar gemaakt. U krijgt de gelegenheid om met beide rollen te experimenteren.
    Hoshin Kanri: Het ware Noorden van de organisatie vertalen naar dagelijkse doelstellingen, zodat bereikt wordt dat iedere medewerker succesvol kan zijn in zijn werk. Aan de hand van een casus en discussie zal de werking uitgelegd worden.
    Lean cultuur: de essentie van de Lean cultuur wordt toegelicht. Dit wordt duidelijk gemaakt door het verschil tussen traditionele organisaties en Lean organisaties te bespreken. Een beschouwing vanuit de top naar de werkvloer en terug.
  • Lean Leiderschap: wanneer een organisatie Lean Leiders heeft ontwikkeld wordt ineens zichtbaar dat het traditionele kijk op verandermanagement over boord kan. Een insteek hoe Lean veranderen aangenaam en zinvol maakt.

Voorkennis

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze Lean op het niveau van Yellow Belt beheersen.

Trainers

De Lean Leader en Lean Six Sigma Black Belt gecertificeerde trainers hebben een uitgebreide praktijk ervaring als Lean Sensei en hebben tevens de TPS training in Japan gevolgd.

Certificaat

De deelnemers ontvangen een deelnamecertificaat.

Voor meer informatie
0800-2224449
Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram