Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

Total Quality Management training

Kort
AlgemeEN
Doelgroep
Voorkennis en niveau
Duur
Examen details
Extra info
Vragen?
De Total Quality Management training wat zorgt voor een beter begrip van TQM, ook wel Integrale kwaliteitszorg (IKZ) genoemd, is een uitgebreide en gestructureerde aanpak van organisatiemanagement waarbij de focus ligt op het continue verbeteren van kwaliteit van de producten en diensten aan de hand van continue feedback.

Total Quality Management cursusbeschrijving

Naast William E. Deming is Joseph Juran ook één van de grondleggers van TQM. De oorsprong ligt in de industriële sector van Japan (1954). Sindsdien is het concept doorontwikkeld en kan het voor bijna elk type organisatie zoals scholen, snelweg onderhoud, hotel management en kerken worden toegepast. Tegenwoordig wordt TQM ook gebruikt binnen e-business in de vorm van kwaliteitsmanagement vanuit het oogpunt van de klant.

Het centrale doel van de Total Quality Management training is het concept ‘in één keer goed doen’ en dat telkens weer. Hiermee bespaart de organisatie de nodige tijd op correcties en mislukte producten- en serviceverlening implementaties (zoals garantiereparaties). TQM kan zowel afzonderlijk voor een bepaalde organisatie worden ingericht als een te volgen normen-set bijvoorbeeld de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) van de ISO 9000–serie. TQM maakt gebruik van de strategie, data en de communicatiekanalen om zo de gewenste kwaliteit principes in de cultuur en de activiteiten van de organisatie te integreren.

De basisprincipes van Total Quality Management training (TQM)

Principe 1: klantgericht

Het is van eminent belang de gedachte te hebben met het hanteren van TQM dat klanten het niveau van de kwaliteit bepalen. Ongeacht welke inspanningen er plaatsvinden op het gebied van het trainen van medewerkers of het verbeteren van processen, de klant bepaalt uiteindelijk bijvoorbeeld via evaluatie of de meting van tevredenheid of de geleverde inspanningen hebben bijgedragen aan het continue verbeteren van kwaliteit van de producten en diensten.

Principe 2: betrokkenheid medewerkers

Medewerkers zijn de interne klanten van een organisatie. Hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van de producten of diensten van een organisatie bepalen voor een groot gedeelte de kwaliteit. Zorg dat er een betrokken cultuur wordt gecreëerd waarbij medewerkers zich betrokken voelen met de organisatie en de producten en diensten.

Principe 3: processen staan centraal

Proces denken en procesmatig handelen is onderdeel van het fundament van TQM. Processen zijn leidend en systemen en mensen ondersteunen deze processen aan de hand van gestelde doelen die gekoppeld zijn aan de missie, visie en strategie.

Principe 4: geïntegreerd systeem

Aansluitend op principe 3 is een geïntegreerd organisatiesysteem dat gemodelleerd kan worden bijvoorbeeld ISO 9000 of een eigen kwaliteitssysteem van belang om inzicht en grip te hebben op de kwaliteit van de producten of diensten van een organisatie.

Principe 5: strategische en systematische benadering

Een strategisch plan moet de integratie en ontwikkeling van kwaliteit en de ontwikkeling van de producten of diensten van een organisatie omarmen.

Principe 6: beslissen op basis van feiten

De besluitvorming binnen de organisatie gebeurt alleen aan de hand van feiten en niet op basis van meningen(emotie en persoonlijk belang). Data dient dit verder te onderbouwen.

Principe 7: communicatie

Er dient een communicatie strategie te zijn geformuleerd die in lijn, ligt met de missie, visie en doelstellingen van de organisatie. Deze strategie bevat de stakeholders, het niveau binnen de organisatie, de communicatiekanalen, meetbaarheid van de effectiviteit, tijdigheid, etc.

Principe 8: continu verbeteren

Aan de hand van de juiste meetmiddelen en innovatief en creatief denken worden continue verbetervoorstellen geïnitieerd en uitgevoerd om de organisatie naar een hoger kwaliteitsniveau te ontwikkelen. Een ondersteunende methode is de Demingcyclus (Plan-Do-Check-Act).

Praktische aanpak Total Quality Management training (TQM)

Het implementeren van TQM is de implementatie van een concept. Het is geen systeem wat even wordt geïmplementeerd maar een gedachtegoed die geïntegreerd dient te worden in de organisatie en haar cultuur. Praktijk heeft geleerd dat daar een aantal basisuitgangspunten voor zijn die bijdragen aan het succesvol uitrollen van TQM binnen een organisatie.

Doelstellingen Total Quality Management training (TQM)

• Train het topmanagement op TQM principes en vraag om hun commitment voor de uitrol.
• Evalueer de huidige cultuur, klanttevredenheid en het kwaliteitssysteem.
• Het topmanagement bepaalt de gewenste kernwaarden en principes en communiceert deze  binnen de organisatie.
• Ontwikkel een basis TQM plan aan de hand van de eerder genoemde basisuitgangspunten.
• Identificeer en prioriteer de behoeften van de klant en de markt en plot deze op de huidige diensten en producten van de organisatie.
•Bepaal de kritieke processen die een substantiële bijdrage leveren aan de producten en diensten.
• Organiseer teams die aan de slag gaan met procesverbetering bijvoorbeeld kwaliteitscirkels.
• Managers ondersteunen deze teams aan de hand van planning, middelen, tijd en training.
• Het management integreert de gewenste veranderingen voor verbeteringen voor de dagelijkse processen. Na de implementatie van verbeterde processen vindt standaardisatie plaats.
• Evalueer continue de vooruitgang in deze en pas de planning of andere zaken aan indien nodig om bij te sturen.
• Stimuleer de betrokkenheid van de medewerkers in deze. Het gaat hierbij vooral om bewustzijn en de nodige feedback die leid tot verbetering van het geheel. Ondersteun dit met bijvoorbeeld een beloningsmodel (Management by Objectives) en erkenning.

Voor meer gerelateerd trainingen kunt u op de overzichtspagina Softskills kijken.

Total Quality Management doelgroep

De Total Quality Management cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in TQM.

Total Quality Management voorkennis

Voor de TQM cursus is geen voorkennis vereist.

Total Quality Management niveau

Het niveau van de TQM cursis is MBO+.

Total Quality Management trainingsduur

De Total Quality Management cursus duurt totaal 1 dag.

Total Quality Management examen

Op aanvraag is een TQM examen beschikbaar, voor meer informatie kunt u op BITEXA kijken.

Incompany Total Quality Management training

Indien u uw bedrijf inschrijft voor een Total Quality Management training incompany via D-ICT Solutions, mag u altijd één van onze trainers/consultants bij u langs laten komen (of virtueel) voor een implementatiesessie Total Quality Management training. Tijdens deze middag of ochtend krijgt u een advies met betrekking tot het optimaliseren of inrichten van Total Quality Management training binnen uw organisatie door een gecertificeerde expert.

Heeft u een vraag over: Total Quality Management training

Neem gerust contact met ons op als u geen geschikte datum kunt vinden.

Total Quality Management training video
Total Quality Management training Bijlage
Bestand downloaden

Veel gestelde vragen

Laagste prijsgarantie voor de beste cursussen (ook voor incompany), door te werken met onze eigen docenten!
We kunnen cursussen altijd verzorgen in meerdere talen: o.a. Duits, Frans, Engels, Nederlands en Italiaans!
1e plaats voor: beste trainers, Prijs/kwaliteit en o.a. Service Management in 2022 en 2023!
Geaccrediteerde trainers met veel werkervaring, dus veel voorbeelden uit de praktijk!
Altijd meer opties beschikbaar omdat wij eigen docenten hebben… Vraag naar de mogelijkheden!
Kijk hieronder voor een aantal voorbeelden van optiedata, vul het aantal deelnemers in en maak een reservering!
15,00
400,00
Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel

Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram