Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

Vertrouwen opbouwen in uw virtuele team

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
product

Het vertrouwen is in virtuele teams nog belangrijker ten opzichte van fysieke of traditionele teams. Dit omdat er vaak geen of weinig persoonlijk contact plaatsvindt, daardoor kan een teamlid zich buitengesloten voelen en ontstaat er een gebrek aan vertrouwen. Maar hoe kunt u een succesvolle online business manager oftewel virtueel manager worden? Dit artikel zal u een introductie geven tot het opbouwen van vertrouwen in uw virtuele team.

Vertrouwen is niet iets wat van de ene op de andere dag ontstaat en het kan echt even duren voordat u een (werk)omgeving heeft gecreëerd waarin u het team vertrouwt, maar ook waarin het team u vertrouwt. U moet dit algehele proces zien als het fundament voor het werken aan vertrouwen. Als het team elkaar beter leert kennen dan is dit natuurlijk een uitgesproken kans om aan het vertrouwen te werken. Gebeurt dit pas in een later stadium? Dan wordt het flink moeilijker om aan de basis van het vertrouwen te werken.

Dit zijn een aantal kenmerken van een succesvolle online business manager of virtueel manager:

  • Stimuleert openheid en betrokkenheid binnen het team.
  • Communiceert regelmatig en zorgt ervoor dat iedereen dezelfde boodschap ontvangt maar hier ook de context van begrijpt.
  • Toont interesse in de thuissituatie, bijvoorbeeld de familie van het team.

Als de leider van een team dat op afstand van elkaar werkt, is het ontwikkelen van vertrouwen uw verantwoordelijkheid. Dus niet alleen het vertrouwen tussen u en een individueel teamlid maar ook het vertrouwen onderling. Een aanpak hiervoor is om consistent en open te zijn, waarbij u anderen aanmoedigt om ook deze aanpak te gebruiken. Als rolmodel zal het team proberen uw acties/gedrag te kopiëren dus moet u zich dus gedragen zoals het team dat verwacht.

Wees niet ontmoedigd als het blijkt dat het vertrouwen binnen het team zich niet direct ontwikkelt. Het vertrouwen ontwikkelen binnen een fysiek of traditioneel team neemt al enigszins tijd in beslag dus in een virtueel team duurt dit nog langer! Blijf uw team de kansen bieden en na verloop van tijd zult u toch zien dat het vertrouwen zich zal ontwikkelen.

Wilt u nog meer kennis opdoen met betrekking tot virtuele teams, dan is de volgende training voor u beschikbaar: Managen van virtuele team training.

Toch nog meer gericht op projectmanagement op afstand? Dan helpt de remote project management training u met het begeleiden en het opstand tijdig en succesvol afleveren van projecten.

Voor meer informatie
0800-2224449
Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram