Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

Wat is TOGAF 9.2 en wat houdt het in?

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
product
TOGAF 9.2 Standard

TOGAF 9.2 is een enterprise-architectuurraamwerk voor het ontwikkelen en beheren van een bedrijfsgestuurde IT-strategie.
Het is een set methoden, tools en sjablonen om te specificeren hoe de onderneming werkt. De TOGAF tools helpen om de belangrijkste risico’s voor de organisatie te identificeren en te modelleren en om te onderzoeken hoe verschillende benaderingen deze risico’s kunnen wegnemen of verminderen.
TOGAF is dus een compleet systeem voor het ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, onderhouden en beheren van bedrijfsarchitecturen dat kan worden aangepast aan elk type organisatie of branche.

Introductie TOGAF 9.2 training

TOGAF is een afkorting voor The Open Group Architecture Framework. Het is een raamwerk dat best practices en standaarden bevat die kunnen worden gebruikt om een systeemarchitectuur te bouwen.

Dit framework helpt bedrijven bij het beheren van bedrijfsarchitectuur, infrastructuurarchitectuur en applicatiearchitectuur. Dit helpt de organisatie om een uniforme strategie te implementeren die op alle niveaus van de organisatie kan worden uitgevoerd.

De TOGAF Foundation Level 1 introduceert TOGAF 9.2 en zijn vier hoofdonderdelen: de Architectural Building Blocks, Enterprise Continuum, Architecture Content Framework en Architecture Development Method (ADM).

De principes van TOGAF

TOGAF is ontworpen om implementeerbaar te zijn op alle niveaus van enterprise-architecturen: van afzonderlijke applicaties tot complete IT-infrastructuren. TOGAF-principes worden uitgedrukt in termen van een set van tien sleutelconcepten die worden ondersteund door een set basisprincipes, overwegingen en richtlijnen.

De volgende punten vatten de belangrijkste concepten samen:

Processen, functies en rollen moeten op alle niveaus van de bedrijfsarchitectuur worden gedefinieerd om ervoor te zorgen dat ze door de hele organisatie worden begrepen

De principes van TOGAF zijn:

  • De behoefte aan een holistische benadering
  • De behoefte aan bedrijfsbrede architectuur
  • De behoefte aan een duidelijk omschreven en gecommuniceerde scope
  • De behoefte aan een open en inclusief proces
  • Het belang van betrokkenheid van belanghebbenden.

De principes van TOGAF benadrukken het belang van doelstellingen op hoog niveau, zoals bedrijfstransformatie, en bieden richtlijnen om deze te bereiken in combinatie met bedrijfsarchitectuur.

TOGAF is een open standaard die voor iedereen gratis en vrijblijvend beschikbaar is, hoewel mensen worden aangemoedigd om te doneren of anderszins de organisatie te steunen die de standaard verstrekt.

De voordelen van een TOGAF-model

Het gebruik van een TOGAF-model heeft veel voordelen. Ten eerste kan het worden gebruikt om een bedrijfsarchitectuur te definiëren en te onderhouden. Het model maakt het mogelijk de kernactiva van de onderneming te identificeren, een architectuurportfolio te ontwikkelen en kritische succesfactoren te definiëren.

TOGAF is ook gericht op het balanceren van de behoefte aan innovatie en de behoefte aan stabiliteit om continue verbetering mogelijk te maken. Dit evenwicht kan worden bereikt door een strategie toe te passen die bestaat uit het identificeren van bedreigingen en het beheersen van risico’s met behulp van een brede reeks architectuuropties die organisaties veerkrachtiger maken voor veranderingen.

Een ander voordeel is het vermogen om begeleiding te bieden bij het bestuursproces, wat nuttig is bij het nemen van beslissingen over de architectonische richting voor de toekomst van een organisatie.

Verder, biedt het TOGAF model een raamwerk voor bedrijfsarchitectuur. Het is een conceptueel model dat u zal helpen bij het ontwikkelen en implementeren van IT-infrastructuur.

Ook Kunt u met het TOGAF-frameworkeen blauwdruk maken van wat uw onderneming nodig heeft en hoe het kan worden geïmplementeerd door het gebruik van IT-systeemmodellen. De voordelen van TOGAF zijn onder meer het stroomlijnen van het beheer van uw onderneming, het geven van controle over toekomstige technologie-investeringen en het bieden van bedrijfscontinuïteitsplanning

Een laatste voorbeeld: het TOGAF-model helpt bij het evalueren van de voordelen van IT-investeringen en biedt gedetailleerde richtlijnen voor het ontwikkelen en onderhouden van een bedrijfsarchitectuur. Wanneer u dit model toepast, zult u het gemakkelijker vinden om vast te stellen waar uw risico’s zich bevinden en hoe u deze kunt verkleinen door een beter ontwerp.

Kortom, het TOGAF raamwerk stelt u ook in staat om uw strategische doelen voor ogen te houden bij het nemen van beslissingen over de IT-strategie, waardoor het risico op mislukking wordt verkleind.

Aan de slag met TOGAF 9.2

De nieuwste versie van TOGAF is 9.2, en het is een belangrijke upgrade van eerdere versies in termen van functies en functionaliteit. Het bevat ook updates voor TOGAF 8, TOGAF 7 en de originele TOGAF 6.

TOGAF 9.2 is de meest up-to-date versie van de standaard en kan in combinatie met andere frameworks worden gebruikt om een holistisch beeld te geven van de informatiesystemen van uw onderneming. De update helpt om een meer flexibele benadering te bieden voor het omgaan met complexiteit die kan optreden bij het moderniseren van complexe IT-systemen.

TOGAF 9.2 biedt organisaties ook flexibele tools die hen kunnen helpen om beter door complexiteit te navigeren, terwijl ze organisaties meer flexibiliteit bieden om aan hun specifieke behoeften voor het beheer van bedrijfsinformatiearchitectuur te voldoen.

TOGAF 9.2 is een raamwerk voor bedrijfsarchitectuur en het is een modulair raamwerk met verschillende componenten om de behoeften van uw bedrijf te ondersteunen, waaronder de volgende:

a) Bedrijfsarchitectuur (BA)

b) Architectuur van informatiesystemen (ISA)

c) Technologie-architectuur (TA)

d) Organisatiearchitectuur (OA).

De belangrijkste componenten van dit TOGAF 9.2 raamwerk zijn:

Het TOGAF 9.2-architectuurplan geeft een overzicht van de hele onderneming en vereist dat u de bedrijfsstrategie en doelstellingen van uw organisatie identificeert, evenals hoe deze aansluiten op uw strategische doelen. Zodra u over deze elementen beschikt, kunt u de juiste architectuur op maat maken die het beste aansluit op uw zakelijke behoeften.

TOGAF 9.2 is ontworpen met het oog op flexibiliteit, zodat het door organisaties in alle stadia van hun digitale omgeving kan worden gebruikt

Meer over de TOGAF® Standard, Version 9.2 kunt u vinden bij de verantwoordelijke instantie The Open Group.

Wilt u een vrijblijvend advies over TOGAF training of Consultancy, dan kunt u altijd contact opnemen met D-ICT Solutions via de livechat, info@dictsolutions.com of 020-2050324. Verder, kunt u alles over de trainingen lezen op de volgende pagina’s: TOGAF Foundation Level 1, TOGAF Certified Level 2 en TOGAF Foundation Certified combined Level 1 + 2.

De auteur van dit Artikel Gabriel Adam heeft al jarenlang ervaring in het werken met TOGAF en heeft zelf naast de TOGAF Foundation level 1 en TOGAF Certified level 2 certificaten ook de TOGAF essentials 2018 in bezit om training te mogen geven.

Voor meer informatie
0800-2224449
Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram