Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

CISA Certified Information Systems Auditor

Kort
AlgemeEN
Doelgroep
Voorkennis en niveau
Duur
Examen details
Extra info
Vragen?
Het doel van de CISA Certified Information Systems Auditor training die leidt tot de CISA Certificering is om information professionals te voorzien van de kennis en technische vaardigheden voor deskundigheid in IS audit, besturings- en beveiligingsvaardigheden.

CISA Certified Information Systems Auditor cursusbeschrijving

Sinds 1978, wordt het Certified Information Systems Auditor programma, gesponsord door de Information Systems Audit and Control Association (ISACA), en wordt gezien als de wereldwijd geaccepteerde standaard voor prestatie onder IS audit, en besturings- en beveiligingsprofessionals.

De technische vaardigheden en praktijken die CISA promoot en evalueert is de basis voor succes in het vak. Bezit van de CISA titel getuigt van deskundigheid en wordt gezien als de norm in het vak. Met een toenemende vraag naar professionals in het bezit van IS audit, besturings- en beveiligingsvaardigheden, wordt wereldwijd de voorkeur gegeven aan het CISA certificeringsprogramma.

Naast deze training bieden wij ook twee andere interessante trainingen aan in informatiebeveiliging, namelijk: de CISM en ISO27001 Foundation training

CISA Certified Information Systems Auditor doelgroep

De CISA Certified Information Systems Auditor certificering is de basis voor een succesvolle IT-carrière. Als u een instap- tot mid-career professional bent, kan CISA Certified Information Systems Auditor uw expertise laten zien en laten zien dat u in staat bent om een risicogebaseerde benadering toe te passen bij het plannen, uitvoeren en rapporteren van auditopdrachten. Krijg direct geloofwaardigheid in uw interacties met interne belanghebbenden, toezichthouders, externe auditors en klanten.

CISA Certified Information Systems Auditor  voorkennis

Een minimum van vijf jaar werkervaring in professionele informatiesystemen auditen, besturen of beveiligen (zoals beschreven in de vakinhoudelijke domeinen) is vereist voor CISA certificering, maar uiteraard niet voor de training!

Vervanging en vrijstelling van die ervaring wordt als volgt gegeven:

 • een maximum van één jaar informatiesysteem ervaring OF één jaar financiële/operationele audit ervaring kan als substituut dienen voor één jaar ervaring in informatiesystemen auditen, besturen of beveiligen
 • 60 tot 120 volbrachte studie uren op een universiteit (het equivalent van een Bachelorgraad) kan als substituut dienen voor één of twee jaar ervaring in informatiesystemen auditen, besturen of beveiligen
 • twee jaar als een voltijd docent op universiteit, in een gerelateerd vakgebied (b.v. computerwetenschappen, accounting, informatiesystemen auditen) kan als substituut dienen voor één jaar ervaring in informatiesystemen auditen, besturen of beveiligen

Ervaring moet opgedaan zijn binnen een periode van 10 jaar voorafgaand aan de datum van aanvraag voor certificering of binnen vijf vanaf de datum van het aanvankelijke slagen voor het examen. Opnieuw deelnemen aan, en slagen voor het examen is vereist, als de aanvraag voor de certificering niet binnen vijf jaar plaatsvindt vanaf het slagen voor het examen. Alle ervaring zal zelfstandig met de werkgevers geverifieerd worden.

CISA Certified Information Systems Auditor  niveau

Het niveau van de training is HBO+.

CISA Certified Information Systems Auditor duur

De CISA Certified Information Systems Auditor cursus duurt 4 dagen en tijdens deze dagen worden de volgende 5 domains besproken:

 • The process of Auditing Information Systems
 • Governance and Management of IT
 • Information Systems Acquisition, Development and Implementation
 • Information Systems Operations, Maintenance and Service Management
 • Protection of Information Assets

CISA Certified Information Systems Auditor examendetails

CISA Certified Information Systems Auditor Examenonderwerpen

 • Gebied 1—Het Auditproces van de Informatie Systemen (14%)
 • Gebied 2—De IT reguleren en beheren (14%)
 • Gebied 3—Informatiesystemen verwerven, ontwikkelen en implementeren (19%)
 • Gebied 4—Informatiesystemen in werking stellen, onderhouden en ondersteunen (23%)
 • Gebied 5—Bescherming van waardevolle Informatie (30%)

Informatie over CISA Certified Information Systems Auditor examen

Het Engelstalige CISA examen bestaat uit 200 vragen waarvoor men 4 uur tijd heeft.

Meer informatie kunt u vinden over het examen bij de instantie verantwoordelijk voor dit examen, dat is ISACA.

Gratis implementatieworkshop / implementatiesessie bij CISA incompany training

Indien u uw bedrijf inschrijft voor een CISA incompany via D-ICT Solutions, mag u altijd één van onze trainers/consultants bij u langs laten komen (of virtueel) voor een implementatiesessie CISA. Tijdens deze middag of ochtend krijgt u een advies met betrekking tot het optimaliseren of inrichten van CISA binnen uw organisatie door een gecertificeerde CISA expert.

Heeft u een vraag over: CISA Certified Information Systems Auditor

Neem gerust contact met ons op als u geen geschikte datum kunt vinden.

CISA Certified Information Systems Auditor video
CISA Certified Information Systems Auditor Bijlage
Bestand downloaden

Veel gestelde vragen

Welke voordelen biedt een CISA certificering?
De CISA certificering biedt vele voordelen in het werk veld, waaronder carrièrekansen, erkenning, kennis en nieuwe vaardigheden.
Hoe draagt de Certified Information Systems Auditor (CISA) certificering bij aan het verbeteren van de IT-governance binnen een organisatie?
De Certified Information Systems Auditor (CISA) certificering draagt hieraan bij op verschillende manieren, waaronder het vergroten van de kennis over IT-governance, evaluatie van controle systemen, risicobeheer en meer.
Er zijn wel bepaalde eisen om de certificering te verkrijgen, de volledige informatie hierover kunt u lezen in het onderdeel Voorkennis en Niveau.
Laagste prijsgarantie voor de beste cursussen (ook voor incompany), door te werken met onze eigen docenten!
We kunnen cursussen altijd verzorgen in meerdere talen: o.a. Duits, Frans, Engels, Nederlands en Italiaans!
1e plaats voor: beste trainers, Prijs/kwaliteit en o.a. Service Management in 2022 en 2023!
Geaccrediteerde trainers met veel werkervaring, dus veel voorbeelden uit de praktijk!
Altijd meer opties beschikbaar omdat wij eigen docenten hebben… Vraag naar de mogelijkheden!
Kijk hieronder voor een aantal voorbeelden van optiedata, vul het aantal deelnemers in en maak een reservering!
60,00
700,00
2.495,00
Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel

Veel gestelde vragen over CISA Certified Information Systems Auditor

v1
Welke voordelen biedt een CISA certificering?
a1
De CISA certificering biedt vele voordelen in het werk veld, waaronder carrièrekansen, erkenning, kennis en nieuwe vaardigheden.
v2
Hoe draagt de Certified Information Systems Auditor (CISA) certificering bij aan het verbeteren van de IT-governance binnen een organisatie?
a2
De Certified Information Systems Auditor (CISA) certificering draagt hieraan bij op verschillende manieren, waaronder het vergroten van de kennis over IT-governance, evaluatie van controle systemen, risicobeheer en meer.
v3
Zijn er eisen om de CISA certificering te behalen?
a3
Er zijn wel bepaalde eisen om de certificering te verkrijgen, de volledige informatie hierover kunt u lezen in het onderdeel Voorkennis en Niveau.
Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram