Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

Het Professional Scrum Master I (PSM I) examen

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
product
Professional Scrum Master I (PSM I) examen

Het Scrum Master examen is een assessment in de Engelse taal waarbij je 68 van 80 meerkeuzevragen correct moet beantwoorden om te slagen en iedereen mag dit examen maken. Maar hoe kunt u zich voorbereiden op het examen en hoe steekt het examen in elkaar?

Voorbereiding op het Professional Scrum Master I (PSM I) examen

Dit kan op de volgende manieren:

 • Bestudeer de Scrum Guide. Dit is de primaire bron van de examen antwoorden. Lees de Scrum Guide meerdere malen en blijf hem als belangrijkste referentie gebruiken. De informatiedichtheid is hoog. Blijf ontdekken wat Scrum is en wat het kan betekenen.
 • Bestudeer de Scrum Glossary. Leer de definities van belangrijke termen. Onderzoek die termen zodat je zo ook echt gaat begrijpen en toe kunt passen.
 • Bestudeer de Professional Scrum Developer Glossary. Leer de definities van belangrijke termen. Onderzoek die termen zodat je zo ook echt gaat begrijpen en toe kunt passen.
 • Volg het Scrum Master Learning Path. Het bevat veel goede en actuele content. Selecteer items die voor jou het meest waardevol zijn.
 • Maak het proefexamen, Scrum Open assessment, zo vaak als nodig totdat je consequent 100% scoort. Let op: het Open assessment is korter, makkelijker en je geeft je meer tijd per vraag dan het echte examen!
 • Uiteraard via de Professional Scrum Master PSM-1 training bij D-ICT Solutions!

Tips voor het Professional Scrum Master I (PSM I) examen

 • Beantwoord gemiddeld elke 12 minuten ongeveer 20 vragen. Sta dus niet te lang stil bij vragen waar je onzeker over bent maar beantwoord ze en markeer ze. Idealiter heb je de laatste 10 minuten om eventuele correcties aan te brengen.
 • Beantwoord alle vragen. Geen antwoord is altijd fout. Een gegokt antwoord kan juist zijn.
 • Let goed op of er om meerdere antwoord opties gevraagd wordt.
 • Wees zeer terughoudend met het opzoeken van antwoorden. Je hebt daar namelijk (bijna) geen tijd voor en er zijn naast betrouwbare ook veel onbetrouwbare bronnen met bijvoorbeeld achterhaald informatie.
 • Let erop dat je de vragen vanuit het Scrum Master perspectief beantwoord. De Scrum Master is eindverantwoordelijk voor Scrum en de effectiviteit van het Scrum Team. Maar de Scrum Master dient het Scrum Team, De Product Owner en de Organisatie die ieder hun eigen eindverantwoordelijkheden hebben. De Scrum Master is niet de manager van het Scrum Team want dat kent geen hiërarchieën maar is een samenhangende eenheid van professionals.

Ik zie u graag terug bij één van de Agile Scrum trainingen (zoals de Agile Scrum Foundation en Agile Scrum Master (van EXIN).

Wilt u een vrijblijvend advies over Agile? (consultancy of training)

Dan kunt u altijd contact opnemen met D-ICT Solutions via info@dictsolutions.com of 020-2050324.

De auteur Ben Harmsen is een ervaren trainer en consultant op het gebied van Agile Scrum: Trainer voor o.a. Agile Scrum Foundation, Agile Scrum Master, maar ook inzetbaar als ervaren Product Owner, Agile Coach en Scrum Master.

Voor meer informatie
0800-2224449
Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram