Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

ITIL 4 Service management: de tools die elke IT-manager nodig heeft!

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
product
ITIL 4 Servicemanagement

Wat is  ITIL 4 Service management?

ITIL 4 Service Management richt zich op de behoeften van organisaties en klanten, wat helpt om IT-services beter en sneller te leveren.

ITIL 4 Service Management is een bijgewerkte versie van ITIL V3 waarin meer dan 25 jaar ervaring is samengebracht in het bieden van richtlijnen voor best practices om de manier waarop services worden geleverd te verbeteren. Het consolideert de vorige drie versies van ITIL, inclusief procesgebieden voor servicestrategie, serviceontwerp, servicetransitie en voortdurende serviceverbetering.

Het belangrijkste doel van ITIL 4 Service Management is om organisaties en klanten te helpen, betere IT-services te bieden door middel van een gezamenlijke aanpak door te focussen op effectief verandermanagement. Indien u meer te weten wilt komen over ITIL 4 Service Management zelf, raden wij u de ITIL 4 Foundation training aan.

Wat zijn de voordelen van ITIL 4?

Het ITIL 4-raamwerk is ontworpen om relevanter te zijn voor de huidige digitale zakelijke omgeving en de verwachtingen van de klant.

Het zal een meer proactieve benadering van het leveren van IT-diensten aanmoedigen, een aanpak die beter geschikt is voor de 21e eeuw.

Het stelt een bedrijf in staat om te innoveren en zich sneller aan te passen aan veranderingen, door zich te concentreren op het handhaven van de continuïteit van de dienstverlening wanneer er toch iets misgaat.

Hoe implementeer ik ITIL 4 in mijn organisatie?

Het ITIL 4-implementatieproces

Een succesvolle ITIL-implementatie zal een langdurig proces zijn dat veel planning, tijd en middelen vereist.

Planning van het implementatietraject:

1. Uw doelen definiëren

2. Uw bereidheid tot verandering evalueren

3. Een implementatiestrategie plannen

4.  De ondersteuning en sponsoring opbouwen die nodig is om succes te behalen –

5. Kosten inschatten die gemoeid zijn met de implementatie van ITIL 4 –

6. Een implementatieroadmap opstellen

Waarom heb je een SLA nodig?

Wat is een SLA eigenlijk?

ITIL 4 SLA, Service Level Agreement, welke uitgebreid aan bod komt tijdens de ITIL 4 Foundation training is een contract tussen de klant en de serviceprovider waarin de te leveren services zijn gedefinieerd en die door de serviceprovider moeten worden afgedwongen.

Een ITIL 4 SLA is belangrijk voor beide partijen omdat hierin de verwachtingen van elke partij zijn vastgelegd. Als een dienst, zoals een e-mailserver, uitvalt of problemen heeft, wordt duidelijk aangegeven welke vergoeding aan wie in welk tijdsbestek wordt gegeven.

Heb ik een wijzigingsbeheerproces nodig om ITIL 4 te implementeren?

Heb ik een wijzigingsbeheerproces nodig om ITIL 4 te implementeren? Het korte antwoord is: ja.

Het ITIL-framework wordt gepubliceerd door het Office of Government Commerce van het Verenigd Koninkrijk, maar het zelfstudieprogramma is nu uitgebreid met een internationaal publiek.

Verandermanagement is een van de vijf belangrijkste servicemanagementprocessen en is van toepassing op zowel wijzigingen die door klanten zijn aangebracht als op wijzigingen die zijn aangebracht door degenen die de dienstverlening leveren.

Wilt u een vrijblijvend advies over ITIL V3, ITIL 4 (consultancy of training) of 1 van de modules zoals de ITIL 4 Foundation of de transitie module van V3 naar 4 genaamd de ITIL 4 Managing Professional transition?

Dan kunt u altijd contact opnemen met D-ICT Solutions via de livechat, info@dictsolutions.com of 020-2050324.

De auteur Gabriel Adam is niet alleen een ITIL V3 expert maar ook volledig gecertificeerd is voor ITIL 4. Als trainer behoort Gabriel Adam tot een selecte groep trainers wereldwijd die geaccrediteerd zijn voor de ITIL 4 Leader Digital and IT Strategy module, waarvoor ook een praktijkexamen afgelegd moet worden.

Voor meer informatie
0800-2224449
Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram