Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

Lean Masterclass

Kort
AlgemeEN
Doelgroep
Voorkennis en niveau
Duur
Examen details
Extra info
Vragen?
Wanneer u bekend bent met Lean Management dan weet u dat er een gereedschapskist vol is met Lean-technieken. Loopt u er in de praktijk tegenaan dat deze technieken in uw team niet duurzaam worden toegepast en nog niet opleveren wat u ervan verwacht? Dan is de Masterclass Lean geschikt voor u!

Lean Masterclass beschrijving

Iedere organisatie kan de Lean-technieken toepassen waar u tijdens de Lean Masterclass over leert en hierdoor verspillingen herkennen in zijn processen, waardestromen maken en werken met verbeterborden. Beschikt de organisatie daarmee over een Lean Management Systeem? Is er dan ook echt sprake van succesvol duurzaam continu verbeteren? Helaas al te vaak niet. Hoe komt dat?

Vaak ligt de focus op het toepassen van de technieken en de resultaten zoals, bijvoorbeeld minder verspillingen in het proces, kortere doorlooptijden, hogere klanttevredenheid enz.  Het succes van Lean ligt echter niet in het toepassen van de technieken, maar juist op de onzichtbare manier waarop ze worden gebruikt. Uiteindelijk gaat het erom een cultuur te creëren waarbinnen medewerkers succesvol kunnen zijn. In een Lean organisatie is iedere medewerker zelf in staat problemen te herkennen en op te lossen. Hoe komt dan een Lean Management Systeem tot stand? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers bij het toepassen van Lean zich kunnen ontwikkelen als verbeteraars? Het verschil wordt niet gemaakt met de inzet van de technieken, maar met hoe de medewerkers de technieken gebruiken. In deze Masterclass wordt met name stil gestaan bij het leren zien van het onzichtbare gedrag en de wijze van coaching die bij de technieken hoort, waarbij een tweetal technieken centraal zullen staan: Kata en Hoshin Kanri.

Onderwerpen Lean Masterclass

 • Kata: bewezen routines van zowel de verbeteraar als de verbetercoach om te leren continu te verbeteren. Met behulp van een simulatie wordt het verschil tussen de coach en de verbeteraar zichtbaar gemaakt. U krijgt de gelegenheid om met beide rollen te experimenteren.
 • Hoshin Kanri: Het ware Noorden van de organisatie vertalen naar dagelijkse doelstellingen, zodat bereikt wordt dat iedere medewerker succesvol kan zijn in zijn werk. Aan de hand van een casus en discussie zal de werking uitgelegd worden.
 • Lean cultuur: de essentie van de Lean cultuur wordt toegelicht. Dit wordt duidelijk gemaakt door het verschil tussen traditionele organisaties en Lean organisaties te bespreken. Een beschouwing vanuit de top naar de werkvloer en terug.
 • Lean Leiderschap: wanneer een organisatie Lean Leiders heeft ontwikkeld wordt ineens zichtbaar dat het traditionele kijk op verandermanagement over boord kan. Een insteek hoe Lean veranderen aangenaam en zinvol maakt.

Gerelateerde trainingen kunt u vinden op de overzichtspagina Kwaliteit & veiligheid, voorbeelden zijn de Lean Six Sigma Yellow BeltGreen Belt en Black Belt.

Lean Masterclass doelgroep

Iedereen die geinteresseerd is in Lean en hier effectief binnen 2 dagen alles over willen leren.

Lean Masterclass voorkennis

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze Lean op het niveau van Yellow Belt beheersen.

Lean Masterclass duur

De lean masterclass duurt totaal 2 dagen, de planning ziet er als volgt uit.

Planning Lean Masterclass

Lean Masterclass dag 1

 • Korte introductie Lean waarin Lean principes en uitgangspunten interactief behandeld worden.
  • Lean principes
  • Muda-mura-muri
  • Jidoka en Just-in-time
 • Toyota Kata. De techniek en de filosofie worden uitgelegd en ervaren aan de hand van een simulatie. Zowel de verbeterkata als de coachingskata worden geoefend.
 • Aan de hand van een casus wordt dieper ingegaan op deze techniek en het effect van de wijze van vragen stellen om tot oorzaken en oplossingen te komen.
 • Leren zien & standaarden. Het startpunt om verbeteringen op gang te krijgen is ‘Leren zien’. Medewerkers moeten het zelf gaan zien. Ook wordt ingegaan op waarom veranderen moeilijk kan zijn en hoe standaarden hierbij kunnen helpen.

Lean Masterclass dag 2

 • Policy Deployment . De cirkel van Policy Deployment wordt uitgelegd en er wordt aan de hand van eigen praktijk een start gemaakt met de inrichting
 • Bepaal zelf je Ware Noorden en de kracht van storytelling staan in dit blok centraal.
 • KPI’s. wat is een goede KPI, hoe bepaal je die? In aansluiting op Policy Deployment wordt gewerkt aan goede KPI’s.
 • Verbeterideeën & Verbeterbord. Aan de hand van een casus wordt gewerkt met verbeterborden en gediscussieerd over het effect van verbeterideeën implementeren met als techniek gebruik maken van borden.
 • Waarom blijft dit achter in organisaties en hoe kun je een stap maken om dit als onderdeel van het dagelijks werk op gang te krijgen.
 • Quality in to process. Wat betekent QiP en hoe wordt hier in Japan (Toyota) mee omgegaan.
 • Lean cultuur. Technieken zijn praktisch, maar de cultuur is essentieel wil Lean een kans van slagen toegelicht.

Lean Masterclass certificering

De deelnemers ontvangen een deelnamecertificaat, een Yellow Belt examen kunt u ook bij ons behalen en deze wordt officieel aangeboden via Peoplecert.

Lean Masterclass Incompany

Indien u uw bedrijf inschrijft voor een Lean Masterclass incompany via D-ICT Solutions, mag u altijd één van onze trainers/consultants bij u langs laten komen (of virtueel) voor een implementatiesessie Lean. Tijdens deze middag of ochtend krijgt u een advies met betrekking tot het optimaliseren of inrichten van Lean binnen uw organisatie door een gecertificeerde Black Belt..

 

Heeft u een vraag over: Lean Masterclass

Neem gerust contact met ons op als u geen geschikte datum kunt vinden.

Lean Masterclass video
Lean Masterclass Bijlage

Veel gestelde vragen

Laagste prijsgarantie voor de beste cursussen (ook voor incompany), door te werken met onze eigen docenten!
We kunnen cursussen altijd verzorgen in meerdere talen: o.a. Duits, Frans, Engels, Nederlands en Italiaans!
1e plaats voor: beste trainers, Prijs/kwaliteit en o.a. Service Management in 2022 en 2023!
Geaccrediteerde trainers met veel werkervaring, dus veel voorbeelden uit de praktijk!
Altijd meer opties beschikbaar omdat wij eigen docenten hebben… Vraag naar de mogelijkheden!
Kijk hieronder voor een aantal voorbeelden van optiedata, vul het aantal deelnemers in en maak een reservering!
1.500,00
30,00
Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel

Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram