Beste docenten en beste score prijs/kwaliteit & Service Management!
Lees verder
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com

Het begrijpen van Lean Six Sigma en statistische procesbeheersing

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
product
Lean Six Sigma

Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een methode voor procesverbetering die lean-technieken combineert met Six Sigma’s focus op datagedreven beslissingen.

Lean Six Sigma is gebruikt in uiteenlopende sectoren zoals de gezondheidszorg, de productie en de overheid om de productiviteit te verhogen en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Het heeft organisaties ook geholpen met defecten, doorlooptijden en om onnodige activiteiten te verminderen.

Een Lean Six Sigma-project begint met het verzamelen van gegevens over de processen van een organisatie om de processen te identificeren die het meest schadelijk zijn voor de prestaties. Vervolgens past het team specifieke lean of Six Sigma-tools toe om die processen op te lossen, zoals het elimineren van knelpunten of het verbeteren van de efficiëntie door een beter ontwerp van producten of diensten. Het team houdt vervolgens in de gaten hoe deze wijzigingen van invloed zijn op belangrijke prestatiestatistieken, zoals kwaliteit of kosten.

Lean Six Sigma gedefinieerd door theorie en praktijk

Lean Six Sigma wordt vooral gebruikt door grote organisaties met veel middelen en een complex proces om hun efficiëntie te verbeteren. De theorie hierachter is simpel: als je de verspilling in je proces kunt vinden, kun je er vanaf komen en de waarde van je product of dienst maximaliseren.

LSS is dus een krachtige methode voor procesverbetering die wordt gebruikt door grote bedrijven en organisaties over de hele wereld, waaronder: General Electric, Toyota, NASA, Boeing, Dell en nog veel meer. Als u op zoek bent naar een manier om uw organisatie efficiënter te maken en de service aan uw klanten te verbeteren, dan is Lean Six Sigma wat u nodig heeft.

Waarom Lean Six Sigma gebruiken?

Lean Six Sigma kan op elk type bedrijf of organisatie worden toegepast, omdat het voor mensen op alle niveaus in hun bedrijf gemakkelijk te begrijpen is. Het kan worden gebruikt voor kleinschalige projecten of grootschalige projecten die een hele organisatie kunnen beïnvloeden.

Hoewel deze methodologie dus misschien te theoretisch of ingewikkeld klinkt voor mensen die geen achtergrond in statistiek hebben, kan het worden vereenvoudigd en toegepast op een breed scala van industrieën.

Voordelen van Lean Six Sigma voor uw bedrijf

De Lean Six Sigma-methodiek bestaat uit meerdere fasen en ik zal er nu 3 toelichten: Define, Measure en Improve. (zie afbeelding voor DMAIC –> Define, Measure, Analyze, Improve en Control ) De eerste fase is om het probleem volledig te definiëren, zodat alle deelnemers het begrijpen. De tweede fase is het meten van de huidige prestaties van het proces. Dit helpt om op een objectieve manier verbetermogelijkheden te identificeren. Ten slotte is de derde fase het doorvoeren van veranderingen die zullen leiden tot een verbetering van de prestaties tegen minimale kosten.

Het doel van Lean Six Sigma is niet alleen het realiseren van kostenbesparingen of het verminderen van verspilling, maar ook het verhogen van de klanttevredenheid door hogere kwaliteit en kortere levertijden

Lean Six Sigma hulpmiddelen en technieken

Voor verdere verdieping in Lean Six Sigma kunt u beter de Lean Six Sigma Yellow Belt, Lean Six Sigma Green Belt of uiteindelijk zelfs de Lean Six Sigma Black Belt Training volgen. Maar de volgende punten zijn een aantal technieken en tools die kunnen worden gebruikt om LSS toe te passen:

  • Het verminderen van het aantal woorden dat in een zin, alinea of document wordt gebruikt. Het doel is om elk woord te laten tellen en onnodige woorden te elimineren.
  • Het elimineren van jargon of acroniemen die niet relevant zijn
  • Waar van toepassing cijfers gebruiken om claims te onderbouwen

Meer informatie over Lean Six Sigma Yellow Belt, Green Belt of Black Belt

Neem contact op met ons als u bijvoorbeeld vragen heeft LSS of 1 van de modules zoals de Lean Six Sigma Yellow Belt, Green Belt of Black Belt. Meer informatie over de Lean Six Sigma certificering kunt u ook vinden bij de aanbieder, dat is Peoplecert.

De auteur is een ervaren trainer en consultant op het gebied van Procesmanagement / Kwaliteit en Veiligheid: Trainer voor o.a. ISO, CISM, CISA, Lean Six Sigma.

Voor meer informatie
0800-2224449
Depaus Holding BV/D-ICT Solutions
Verrijn stuartweg 1A,
1112 AW Diemen
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
license linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram